Losos na kmíně s restovanými rajčaty a smetanou

Rychle připravený losos, kdy společně na pánvi připravíte i rajčata a omáčku. Rajčata je možné použít namísto přílohy, případně se hodí k bramborové kaši.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Lososa rozkrojíme na 4 porce. Na tácku pokapeme citronovou šťávou, důkladně osolíme a opepříme, posypeme kmínem. Vše z obou stran. Necháme alespoň 5 minut v pokojové teplotě.
  2. Na velké pánvi rozehřejeme máslo a přidáme lososa kůží dolů. Restujeme na střední teplotu přibližně 5 minut. Následně otočíme a znovu restujeme 5 minut. Vyjmeme z pánve a uložíme pod poklici.
  3. Na pánev dáme rozpůlená rajčata, osolíme a opepříme. Občas promícháme a restujeme 10 minut. Vypneme, podlijeme smetanou, promícháme a podáváme společně s lososem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 540.18 kcal | Protein: 27.21 g | Sacharidy: 3.08 g | z toho cukr: 2.79 g | Tuk: 46.34 g | z toho nas. MK: 22.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2877-losos-na-kmine-s-restovanymi-rajcaty-a-smetanou