Chřest se slaninou a holandskou omáčkou

Chřest je křupavý, zabalený v opečené slanině a přelitý jemnou holandskou omáčkou. Omáčka je velmi jednoduchá oproti klasické, která se šlehala ve vodní lázni. Podle tohoto receptu máte za 2 minuty hotovou perfektní omáčku a stačí vám k tomu tyčový mixér.

Ingredience (1 x porce)

Holandská omáčka

Postup přípravy

  1. Chřest si opláchneme, odstraníme tvrdé konce, oloupeme škrabkou na brambory.
  2. Chřest zabalíme do slaniny, osolíme, opepříme a vložíme do vyhřáté trouby a necháme ho trochu upéct ale tak, aby zůstal křupavý. Dávala jsem na 180 stupňů zhruba 8 minut. Poté vytáhneme a připravíme holandskou omáčku.
  3. Do nádoby od tyčového mixéru si vložíme žloutek, sůl, pepř, vodu a citrónovou šťávu.
  4. Na plotně si rozehřejeme máslo, je důležité aby mělo 100 stupňů. Takže jak půjde do varu, odstavíme z plotny.
  5. Začneme mixovat suroviny v mixéru a pomalu přiléváme horké máslo. Během chvíle nám vznikne omáčka. Podáváme ihned čerstvé.
  6. Omáčku neskladujeme vždy připravujeme čerstvou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 900.62 kcal | Protein: 16.58 g | Sacharidy: 2.62 g | z toho cukr: 2.35 g | Tuk: 92.07 g | z toho nas. MK: 48.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3520-chrest-se-slaninou-a-holandskou-omackou