Chřest je křupavý, zabalený v opečené slanině a přelitý jemnou holandskou omáčkou. Omáčka je velmi jednoduchá oproti klasické, která se šlehala ve vodní lázni. Podle tohoto receptu máte za 2 minuty hotovou perfektní omáčku a stačí vám k tomu tyčový mixér.
Ingredience (1 x porce)
Holandská omáčka
Postup přípravy
Chřest si opláchneme, odstraníme tvrdé konce, oloupeme škrabkou na brambory.
Chřest zabalíme do slaniny, osolíme, opepříme a vložíme do vyhřáté trouby a necháme ho trochu upéct ale tak, aby zůstal křupavý. Dávala jsem na 180 stupňů zhruba 8 minut. Poté vytáhneme a připravíme holandskou omáčku.
Do nádoby od tyčového mixéru si vložíme žloutek, sůl, pepř, vodu a citrónovou šťávu.
Na plotně si rozehřejeme máslo, je důležité aby mělo 100 stupňů. Takže jak půjde do varu, odstavíme z plotny.
Začneme mixovat suroviny v mixéru a pomalu přiléváme horké máslo. Během chvíle nám vznikne omáčka. Podáváme ihned čerstvé.
Omáčku neskladujeme vždy připravujeme čerstvou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 900.62 kcal |
Protein: 16.58 g |
Sacharidy: 2.62 g |
z toho cukr: 2.35 g |
Tuk: 92.07 g |
z toho nas. MK: 48.03 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3520-chrest-se-slaninou-a-holandskou-omackou