Fettuccine s krevetami a česnekem

Kousek itálie u vás doma. Tento recept jednoznačně potěší všechny milovníky dobré pasty a krevet.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou si uvaříme těstoviny podle instrukcí na obalu tak, aby byly al dente. Následně je scedíme.
2.
Oloupané krevety okořeníme solí a pepřem a dáme prozatím stranou.
3.
Ve velké pánvi si na středním plameni rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme oregano, česnek a chilli. Za stálého míchání vše restujeme, až se česnek rozvoní. (Trvá to asi 2 minuty.)
4.
Do pánve přidáme krevety a za občasného míchání je restujeme asi 2-3 minuty, až zrůžoví. Krevety si vyjmeme z pánve a necháme stranou.
5.
V pánvi rozpustíme zbývajících 6 lžic másla. Vmícháme uvařené těstoviny, rukolu/polníček a nastrouhaný parmazán. Mícháme asi 2 minuty, až rukola/polníček začne vadnout. Poté vmícháme krevety a ihned podáváme posypané nasekanou petrželí a ještě troškou nastrouhaného parmazánu.

Od: Zuzana, 28.2.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
25 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 77 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
660.19 kcal
Protein
33.69 g
Sacharidy
z toho cukr
49.33 g
1.99 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.87 g
21.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama