Kousek itálie u vás doma. Tento recept jednoznačně potěší všechny milovníky dobré pasty a krevet.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou si uvaříme těstoviny podle instrukcí na obalu tak, aby byly al dente. Následně je scedíme.
Oloupané krevety okořeníme solí a pepřem a dáme prozatím stranou.
Ve velké pánvi si na středním plameni rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme oregano, česnek a chilli. Za stálého míchání vše restujeme, až se česnek rozvoní. (Trvá to asi 2 minuty.)
Do pánve přidáme krevety a za občasného míchání je restujeme asi 2-3 minuty, až zrůžoví. Krevety si vyjmeme z pánve a necháme stranou.
V pánvi rozpustíme zbývajících 6 lžic másla. Vmícháme uvařené těstoviny, rukolu/polníček a nastrouhaný parmazán. Mícháme asi 2 minuty, až rukola/polníček začne vadnout. Poté vmícháme krevety a ihned podáváme posypané nasekanou petrželí a ještě troškou nastrouhaného parmazánu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 660.19 kcal |
Protein: 33.69 g |
Sacharidy: 49.33 g |
z toho cukr: 1.99 g |
Tuk: 35.87 g |
z toho nas. MK: 21.84 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3749-fettuccine-s-krevetami-a-cesnekem