Fettuccine s krevetami a česnekem

Kousek itálie u vás doma. Tento recept jednoznačně potěší všechny milovníky dobré pasty a krevet.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou si uvaříme těstoviny podle instrukcí na obalu tak, aby byly al dente. Následně je scedíme.
  2. Oloupané krevety okořeníme solí a pepřem a dáme prozatím stranou.
  3. Ve velké pánvi si na středním plameni rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme oregano, česnek a chilli. Za stálého míchání vše restujeme, až se česnek rozvoní. (Trvá to asi 2 minuty.)
  4. Do pánve přidáme krevety a za občasného míchání je restujeme asi 2-3 minuty, až zrůžoví. Krevety si vyjmeme z pánve a necháme stranou.
  5. V pánvi rozpustíme zbývajících 6 lžic másla. Vmícháme uvařené těstoviny, rukolu/polníček a nastrouhaný parmazán. Mícháme asi 2 minuty, až rukola/polníček začne vadnout. Poté vmícháme krevety a ihned podáváme posypané nasekanou petrželí a ještě troškou nastrouhaného parmazánu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 660.19 kcal | Protein: 33.69 g | Sacharidy: 49.33 g | z toho cukr: 1.99 g | Tuk: 35.87 g | z toho nas. MK: 21.84 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3749-fettuccine-s-krevetami-a-cesnekem