Krevety na česneku s citronem a petrželkou

S krevetami je trocha práce při čištění. Musíte oddělit hlavu, poté oloupat krunýř a ve spodní části i horní části vytáhnou střívko. Dobře opláchneme vodou a máme nachystáno.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Očištěné krevety si osolíme, opepříme.
2.
V pánvi rozehřejeme olivový olej a vložíme krevety. Opečeme zprudka z každé strany zhruba 3 minuty.
3.
Oloupaný česnek si nakrájíme na drobné kousky. Omytou petrželku si také nakrájíme nadrobno.
4.
Opečené krevety posypeme česnekem, petrželkou, zalijeme citronovou šťávou, krátce orestujeme a můžeme podávat.
5.
Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.

Od: Petuler, 19.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
10 min vaření
30 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
102.00 kcal
Protein
1.01 g
Sacharidy
z toho cukr
4.50 g
0.84 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.18 g
1.27 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama