Aglio olio e peperoncino z domácích těstovin

Domácí čerstvé těstoviny z vajec a semolinové mouky jsou o 100% lepší, než jakékoliv kupované sušené, které jsou běžně k sehnání v supermarketu. Pokud nemáte semolinu, která je k sehnání spíše ve specializovaných italských obchodech, můžete použít klasickou hrubou pšeničnou mouku. Domácí těstoviny se můžou leckomu zdát složité a časově náročné, ale věře, že tomu tak není. A výsledek určitě stojí za vyzkoušení. Pokud máte takto chutné těstoviny, je dobré je připravit jednoduše, zkuste italskou klasiku s česnekem a olivovým olejem. Čím kvalitnější suroviny použijete, tím bude váš požitek z jídla lepší.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smíchejte dohromady obě mouky, lžičku soli, 4 vejce a přidejte 2 lžíce vody. Pak buď v robotu na nejnižší stupeň hnětacím hákem, nebo ručně vypracujte hladké těsto. Jde to velmi dobře. Odložte ho alespoň a půl hodiny do lednice, bude se s ním pak lépe pracovat.
2.
Mezitím si nakrájejte nadrobno chilli papričky, česnek na tenké plátky a petržel najemno. Kromě petrželky vše přesuňte do pánve spolu s olivovým olejem.
3.
Pokud máte strojek na výrobu těstovin, použijte ho. Pokud strojek nemáte, těsto celé rozválejte na válu nebo pracovní ploše na co nejtenčí plát, při válení podsypávejte semolinou nebo hrubou moukou. Až budete mít těsto tence vyválené, vezměte si ostrý velký nůž a krájejte co nejtenčí, ale dlouhé nudle. Můžete krájet i tzv. tagliatelle a udělat nudle širší, je to jednodušší a na chuti to neubere.
4.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu dobře osolenou vodu. Zároveň začněte na mírném plamenu restovat česnek a chilli na olivovém oleji, které již máte připravené. Až bude voda vřít, vložte do ní těstoviny, a pokud máte opravdu tenké těsto, vařte cca 2 minuty, pokud si nejste jistí, ochutnávejte, až budou těstoviny podle vašich představ, sceďte je, ale nesnažte se z nich vykapat všechnu vodu.
5.
Těstoviny vložte do pánve k česneku a chilli, česnek by měl být do světle hněda, pozor ať ho nespálíte, zhořkl by, chilli stejně tak. Pak na pánvi těstoviny promíchejte se směsí, posypte petrželkou a podávejte posypané parmazánem.

Od: Jana Qara, 29.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
10 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
332.16 kcal
Protein
14.28 g
Sacharidy
z toho cukr
41.43 g
0.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.93 g
3.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama