Aglio olio s pancettou

Recept na spaghetti aglio olio je klasikou italské kuchyně. Tento recept vyniká kombinací česneku, olivového oleje a chilli. Je ideální, když potřebujete připravit rychlý a chutný oběd či večeři s několika málo ingrediencemi. My si je v tomto receptu navíc obohatíme úžasnou chutí pancetty.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci přivedeme k varu dostatek vody, osolíme ji a přidáme spaghetti. Vaříme dle instrukcí na obalu, dokud nejsou al dente.
2.
Mezitím, co se vaří těstoviny, v hluboké pánvi na středním ohni zahřejeme olivový olej. Přidáme pancettu a osmahneme ji do zlatova a do křupava. Potom přidáme plátky česneku a chilli. Restujeme, dokud česnek nezačne zlátnout, ale dáme si pozor, aby se nepřipálil. Jakmile je česnek zlatavý, odstavíme pánev z ohně.
3.
Do pánve s pancettou, česnekem, chilli a olejem přidáme uvařené spaghetti. Promícháme, aby se těstoviny obalily směsí. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
4.
Rozdělíme spaghetti aglio olio do talířů. Na závěr je posypeme nastrouhaným parmazánem a přidáme čerstvou rukolu. Podáváme ihned. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 29.4.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
15 min vaření
20 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 46 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
950.63 kcal
Protein
23.92 g
Sacharidy
z toho cukr
99.02 g
3.99 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
48.69 g
10.36 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama