Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara neboli špagety po uhlířsku jsou klasický italský pokrm. Typické jsou krémovou omáčkou tvořenou rozpuštěným parmazánem a žloutky. Nejedná se však rozhodně o dietní pokrm, možná právě odtud název po uhlířsku. Uhlíři potřebují spousty energie. Někdo přidává ještě smetanu, ta však do originálního receptu nepatří.

Ingredience

    • lze nahradit
Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Špagety uvaříme v osolené vodě. Vodu nevyléváme, budeme ji potřebovat.
2.
Pancettu nakrájíme na nudličky a opečeme na olivovém oleji dokřupava.
3.
V misce smícháme žloutky se strouhaným parmazánem, přidáme trochu vody ze špaget, opepříme a promícháme.
4.
Uvařené špagety přidáme na pánev, odstavíme, promícháme s připravenou směsí a podáváme.

Od: Snuttig&Nici, 16.10.2017

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Snuttig&Nici
Cena ingrediencí: 79 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, italská, těstoviny

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
819.55 kcal
Protein
33.64 g
Sacharidy
z toho cukr
70.96 g
1.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
44.57 g
15.07 g

Detailní rozpis podle ingrediencí