Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara neboli špagety po uhlířsku jsou klasický italský pokrm. Typické jsou krémovou omáčkou tvořenou rozpuštěným parmazánem a žloutky. Nejedná se však rozhodně o dietní pokrm, možná právě odtud název po uhlířsku. Uhlíři potřebují spousty energie. Někdo přidává ještě smetanu, ta však do originálního receptu nepatří.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě. Vodu nevyléváme, budeme ji potřebovat.
  2. Pancettu nakrájíme na nudličky a opečeme na olivovém oleji dokřupava.
  3. V misce smícháme žloutky se strouhaným parmazánem, přidáme trochu vody ze špaget, opepříme a promícháme.
  4. Uvařené špagety přidáme na pánev, odstavíme, promícháme s připravenou směsí a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 842.24 kcal | Protein: 33.05 g | Sacharidy: 74.79 g | z toho cukr: 3.20 g | Tuk: 43.26 g | z toho nas. MK: 15.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/371-spaghetti-carbonara