Spaghetti carbonara neboli špagety po uhlířsku jsou klasický italský pokrm. Typické jsou krémovou omáčkou tvořenou rozpuštěným parmazánem a žloutky. Nejedná se však rozhodně o dietní pokrm, možná právě odtud název po uhlířsku. Uhlíři potřebují spousty energie. Někdo přidává ještě smetanu, ta však do originálního receptu nepatří.
Ingredience (4 x porce)
lze nahradit
Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě. Vodu nevyléváme, budeme ji potřebovat.
Pancettu nakrájíme na nudličky a opečeme na olivovém oleji dokřupava.
V misce smícháme žloutky se strouhaným parmazánem, přidáme trochu vody ze špaget, opepříme a promícháme.
Uvařené špagety přidáme na pánev, odstavíme, promícháme s připravenou směsí a podáváme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 842.24 kcal |
Protein: 33.05 g |
Sacharidy: 74.79 g |
z toho cukr: 3.20 g |
Tuk: 43.26 g |
z toho nas. MK: 15.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/371-spaghetti-carbonara