Penne těstoviny s italskou rajčatovou omáčkou, vodkou, smetanou a parmazánem

Do tohoto italského receptu budete potřebovat základ, kterým je italská rajčatová omáčka. Tu si můžete připravit den dopředu a nechat v lednici přes noc odstát, aby se veškeré ingredience v ní propojily a výsledná chuť omáčky byla dokonalá. Jakmile máte omáčku připravenou, můžete se pustit do přípravy receptu na penne těstoviny, který vám zabere maximálně 40 min. Přejeme dobrou chuť!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do hlubšího hrnce si nejprve připravíme italskou rajčatovou omáčku a přidáme do ní vodku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 20 min.
2.
Po 20 min. přilejeme do omáčky smetanu, 2 lžíce másla, sůl, pepř, olivový olej a odsypeme 2/3 z připraveného parmazánu. Zbytek si necháme ještě na posypání.
3.
V dalším hrnci začneme vařit penne těstoviny a společně s omáčkou 10 min. vaříme. Omáčku vařte za stálého míchání.
4.
Po 10 ti minutách vyndáme těstoviny a vypneme omáčku a můžeme připravit na talíř.
5.
Doporučuji na talíř nalít trochu olivového oleje, do něj vložit těstoviny a promíchat. Poté přidejte dle chuti omáčku (3-4 lžíce) a také promíchejte, posypte parmazánem a těstoviny jsou hotové.

Od: Marie, 7.1.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 59 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
776.22 kcal
Protein
30.46 g
Sacharidy
z toho cukr
88.38 g
21.26 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.75 g
16.09 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama