Penne těstoviny s italskou rajčatovou omáčkou, vodkou, smetanou a parmazánem
Do tohoto italského receptu budete potřebovat základ, kterým je italská rajčatová omáčka. Tu si můžete připravit den dopředu a nechat v lednici přes noc odstát, aby se veškeré ingredience v ní propojily a výsledná chuť omáčky byla dokonalá. Jakmile máte omáčku připravenou, můžete se pustit do přípravy receptu na penne těstoviny, který vám zabere maximálně 40 min. Přejeme dobrou chuť!
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Do hlubšího hrnce si nejprve připravíme italskou rajčatovou omáčku a přidáme do ní vodku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 20 min.
Po 20 min. přilejeme do omáčky smetanu, 2 lžíce másla, sůl, pepř, olivový olej a odsypeme 2/3 z připraveného parmazánu. Zbytek si necháme ještě na posypání.
V dalším hrnci začneme vařit penne těstoviny a společně s omáčkou 10 min. vaříme. Omáčku vařte za stálého míchání.
Po 10 ti minutách vyndáme těstoviny a vypneme omáčku a můžeme připravit na talíř.
Doporučuji na talíř nalít trochu olivového oleje, do něj vložit těstoviny a promíchat. Poté přidejte dle chuti omáčku (3-4 lžíce) a také promíchejte, posypte parmazánem a těstoviny jsou hotové.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 776.22 kcal |
Protein: 30.46 g |
Sacharidy: 88.38 g |
z toho cukr: 21.26 g |
Tuk: 29.75 g |
z toho nas. MK: 16.09 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2332-penne-testoviny-s-italskou-rajcatovou-omackou-vodkou-smetanou-a-parmazanem