Penne těstoviny s italskou rajčatovou omáčkou, vodkou, smetanou a parmazánem

Do tohoto italského receptu budete potřebovat základ, kterým je italská rajčatová omáčka. Tu si můžete připravit den dopředu a nechat v lednici přes noc odstát, aby se veškeré ingredience v ní propojily a výsledná chuť omáčky byla dokonalá. Jakmile máte omáčku připravenou, můžete se pustit do přípravy receptu na penne těstoviny, který vám zabere maximálně 40 min. Přejeme dobrou chuť!

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Do hlubšího hrnce si nejprve připravíme italskou rajčatovou omáčku a přidáme do ní vodku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 20 min.
  2. Po 20 min. přilejeme do omáčky smetanu, 2 lžíce másla, sůl, pepř, olivový olej a odsypeme 2/3 z připraveného parmazánu. Zbytek si necháme ještě na posypání.
  3. V dalším hrnci začneme vařit penne těstoviny a společně s omáčkou 10 min. vaříme. Omáčku vařte za stálého míchání.
  4. Po 10 ti minutách vyndáme těstoviny a vypneme omáčku a můžeme připravit na talíř.
  5. Doporučuji na talíř nalít trochu olivového oleje, do něj vložit těstoviny a promíchat. Poté přidejte dle chuti omáčku (3-4 lžíce) a také promíchejte, posypte parmazánem a těstoviny jsou hotové.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 776.22 kcal | Protein: 30.46 g | Sacharidy: 88.38 g | z toho cukr: 21.26 g | Tuk: 29.75 g | z toho nas. MK: 16.09 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2332-penne-testoviny-s-italskou-rajcatovou-omackou-vodkou-smetanou-a-parmazanem