Candát s rozmarýnovo-citronovou omáčkou a šafránovým rizotem
Jemné filety candáta doplněné aromatickou rozmarýnovo-citronovou omáčkou a krémovým šafránovým rizotem tvoří elegantní pokrm, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.
Reklama
Postup přípravy
1.
Šafrán namočíme do 2 lžic teplého vývaru a necháme vylouhovat.
2.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme najemno nakrájenou šalotku a zesklovatíme ji.
3.
Přisypeme rýži a lehce ji opražíme, poté zalijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol.
4.
Postupně přiléváme vývar po menších dávkách a za stálého míchání vaříme asi 18–20 minut.
5.
Ke konci vmícháme vylouhovaný šafrán, parmazán a máslo. Dochutíme solí a pepřem.
6.
Filety osolíme, opepříme a potřeme trochou olivového oleje.
7.
Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a vložíme snítku rozmarýnu.
8.
Filety opečeme kůží dolů asi 3–4 minuty dozlatova, poté otočíme a dopečeme ještě 2 minuty.
9.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nasekaný česnek a lehce orestujeme.
10.
Přilijeme víno a necháme chvíli provařit.
11.
Přidáme smetanu, snítku rozmarýnu, osolíme a opepříme. Jemně povaříme asi 5 minut.
12.
Vyjmeme rozmarýn a omáčku mírně zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.
13.
Přidáme citronovou šťávu a ještě minutu provaříme.
14.
Na talíř dáme porci šafránového rizota, na něj položíme opečeného candáta a přelijeme rozmarýnovo-citronovou omáčkou. Můžeme ozdobit čerstvým rozmarýnem a hoblinkami parmazánu.
Dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
917.95 kcal |
Protein |
62.08 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
56.33 g
2.90 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
45.95 g
20.98 g
|
Reklama
Reklama