Platýs se smetanovou omáčkou a rajčaty

Kombinaci ryby a těstovin jsme nejprve ochutnali v Anglii a následně v Itálii. Velmi jsme si takový pokrm oblíbili a často si jej připravujeme i doma.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Filety platýse (celkem 4 balení po 300 g) osolíme, opepříme a posypeme kmínem z obou stran. Vezmeme větší pekáč a na dno nakrájíme cibuli na drobné kousky. Přidáme sádlo.
2.
Vložíme filety, přidáme polovinu prolisovaného česneku, pekáč zavřeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Mezitím připravíme omáčku.
3.
Rozehřejeme máslo a přidáme 3 zarovnané lžíce mouky. Necháme zhnědnout a za stálého míchání zalijeme mlékem. Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, bazalkou a oreganem. Vmícháme nakrájená cherry rajčátka a povaříme do změknutí rajčat.
4.
Do omáčky vmícháme rajčatový protlak a prohřejeme. Vypneme a vmícháme smetanu ke šlehání.
5.
Podáváme společně s upečeným platýsem a s těstovinami.

Od: Ráďa 78, 22.7.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
40 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 95 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, ryba
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
730.81 kcal
Protein
46.92 g
Sacharidy
z toho cukr
19.77 g
12.43 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
51.14 g
28.21 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama