Platýs se smetanovou omáčkou a rajčaty
Kombinaci ryby a těstovin jsme nejprve ochutnali v Anglii a následně v Itálii. Velmi jsme si takový pokrm oblíbili a často si jej připravujeme i doma.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Filety platýse (celkem 4 balení po 300 g) osolíme, opepříme a posypeme kmínem z obou stran. Vezmeme větší pekáč a na dno nakrájíme cibuli na drobné kousky. Přidáme sádlo.
                2.
                    Vložíme filety, přidáme polovinu prolisovaného česneku, pekáč zavřeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Mezitím připravíme omáčku.
                3.
                    Rozehřejeme máslo a přidáme 3 zarovnané lžíce mouky. Necháme zhnědnout a za stálého míchání zalijeme mlékem. Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, bazalkou a oreganem. Vmícháme nakrájená cherry rajčátka a povaříme do změknutí rajčat.
                4.
                    Do omáčky vmícháme rajčatový protlak a prohřejeme. Vypneme a vmícháme smetanu ke šlehání.
                5.
                    Podáváme společně s upečeným platýsem a s těstovinami.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                730.81 kcal  | 
            
Protein  | 
                46.92 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     19.77 g 
                    12.43 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     51.14 g 
                    28.21 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



