Platýs se smetanovou omáčkou a rajčaty

Kombinaci ryby a těstovin jsme nejprve ochutnali v Anglii a následně v Itálii. Velmi jsme si takový pokrm oblíbili a často si jej připravujeme i doma.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Filety platýse (celkem 4 balení po 300 g) osolíme, opepříme a posypeme kmínem z obou stran. Vezmeme větší pekáč a na dno nakrájíme cibuli na drobné kousky. Přidáme sádlo.
  2. Vložíme filety, přidáme polovinu prolisovaného česneku, pekáč zavřeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Mezitím připravíme omáčku.
  3. Rozehřejeme máslo a přidáme 3 zarovnané lžíce mouky. Necháme zhnědnout a za stálého míchání zalijeme mlékem. Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, bazalkou a oreganem. Vmícháme nakrájená cherry rajčátka a povaříme do změknutí rajčat.
  4. Do omáčky vmícháme rajčatový protlak a prohřejeme. Vypneme a vmícháme smetanu ke šlehání.
  5. Podáváme společně s upečeným platýsem a s těstovinami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 730.81 kcal | Protein: 46.92 g | Sacharidy: 19.77 g | z toho cukr: 12.43 g | Tuk: 51.14 g | z toho nas. MK: 28.21 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3151-platys-se-smetanovou-omackou-a-rajcaty