Kombinaci ryby a těstovin jsme nejprve ochutnali v Anglii a následně v Itálii. Velmi jsme si takový pokrm oblíbili a často si jej připravujeme i doma.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Filety platýse (celkem 4 balení po 300 g) osolíme, opepříme a posypeme kmínem z obou stran. Vezmeme větší pekáč a na dno nakrájíme cibuli na drobné kousky. Přidáme sádlo.
Vložíme filety, přidáme polovinu prolisovaného česneku, pekáč zavřeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Mezitím připravíme omáčku.
Rozehřejeme máslo a přidáme 3 zarovnané lžíce mouky. Necháme zhnědnout a za stálého míchání zalijeme mlékem. Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, bazalkou a oreganem. Vmícháme nakrájená cherry rajčátka a povaříme do změknutí rajčat.
Do omáčky vmícháme rajčatový protlak a prohřejeme. Vypneme a vmícháme smetanu ke šlehání.
Podáváme společně s upečeným platýsem a s těstovinami.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 730.81 kcal |
Protein: 46.92 g |
Sacharidy: 19.77 g |
z toho cukr: 12.43 g |
Tuk: 51.14 g |
z toho nas. MK: 28.21 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3151-platys-se-smetanovou-omackou-a-rajcaty