Rybí filé s rajčaty a balkánským sýrem

Recept, který je ideální na konec léta, kdy na zahradách dozrává velké množství rajčat. Jako příloha se hodí zeleninový salát nebo bramborová kaše.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do velkého pekáče dáme na dno dvě cibule nakrájené na drobné kousky a máslo. Rajčata omyjeme a rozdělíme na polovinu.
2.
Polovinu rajčat nakrájíme na kostičky a naskládáme na cibuli. Ochutíme bazalkou, oreganem a prolisovaným česnekem (vždy polovinou).
3.
Na rajčata navrstvíme rybí filé, důkladně osolené a opepřené z obou stran.
4.
Zakryjeme druhou polovinou rajčat na kostičky. Přidáme bazalku, oregano a prolisovaný česnek.
5.
Pečeme pod poklicí asi 45 minut na 180 °C. Poté odkryjeme a odlijeme přebytečnou tekutinu.
6.
Poklademe balkánským sýrem nakrájeným na plátky a dáme zapéct pod grilem.

Od: Iva V, 17.9.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
50 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 68 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, ryba, pečení, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
334.42 kcal
Protein
36.00 g
Sacharidy
z toho cukr
12.66 g
10.12 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.82 g
8.83 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama