Rybí filé s rajčaty a balkánským sýrem
Recept, který je ideální na konec léta, kdy na zahradách dozrává velké množství rajčat. Jako příloha se hodí zeleninový salát nebo bramborová kaše.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Do velkého pekáče dáme na dno dvě cibule nakrájené na drobné kousky a máslo. Rajčata omyjeme a rozdělíme na polovinu.
                2.
                    Polovinu rajčat nakrájíme na kostičky a naskládáme na cibuli. Ochutíme bazalkou, oreganem a prolisovaným česnekem (vždy polovinou).
                3.
                    Na rajčata navrstvíme rybí filé, důkladně osolené a opepřené z obou stran.
                4.
                    Zakryjeme druhou polovinou rajčat na kostičky. Přidáme bazalku, oregano a prolisovaný česnek.
                5.
                    Pečeme pod poklicí asi 45 minut na 180 °C. Poté odkryjeme a odlijeme přebytečnou tekutinu.
                6.
                    Poklademe balkánským sýrem nakrájeným na plátky a dáme zapéct pod grilem.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 334.42 kcal | 
| Protein | 36.00 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 12.66 g 10.12 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 14.82 g 8.83 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

