Rybí filé s rajčaty a balkánským sýrem

Recept, který je ideální na konec léta, kdy na zahradách dozrává velké množství rajčat. Jako příloha se hodí zeleninový salát nebo bramborová kaše.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Do velkého pekáče dáme na dno dvě cibule nakrájené na drobné kousky a máslo. Rajčata omyjeme a rozdělíme na polovinu.
  2. Polovinu rajčat nakrájíme na kostičky a naskládáme na cibuli. Ochutíme bazalkou, oreganem a prolisovaným česnekem (vždy polovinou).
  3. Na rajčata navrstvíme rybí filé, důkladně osolené a opepřené z obou stran.
  4. Zakryjeme druhou polovinou rajčat na kostičky. Přidáme bazalku, oregano a prolisovaný česnek.
  5. Pečeme pod poklicí asi 45 minut na 180 °C. Poté odkryjeme a odlijeme přebytečnou tekutinu.
  6. Poklademe balkánským sýrem nakrájeným na plátky a dáme zapéct pod grilem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 334.42 kcal | Protein: 36.00 g | Sacharidy: 12.66 g | z toho cukr: 10.12 g | Tuk: 14.82 g | z toho nas. MK: 8.83 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3205-rybi-file-s-rajcaty-a-balkanskym-syrem