Rybí filé s rajčaty a balkánským sýrem
Recept, který je ideální na konec léta, kdy na zahradách dozrává velké množství rajčat. Jako příloha se hodí zeleninový salát nebo bramborová kaše.
Ingredience (6 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Do velkého pekáče dáme na dno dvě cibule nakrájené na drobné kousky a máslo. Rajčata omyjeme a rozdělíme na polovinu.
- Polovinu rajčat nakrájíme na kostičky a naskládáme na cibuli. Ochutíme bazalkou, oreganem a prolisovaným česnekem (vždy polovinou).
- Na rajčata navrstvíme rybí filé, důkladně osolené a opepřené z obou stran.
- Zakryjeme druhou polovinou rajčat na kostičky. Přidáme bazalku, oregano a prolisovaný česnek.
- Pečeme pod poklicí asi 45 minut na 180 °C. Poté odkryjeme a odlijeme přebytečnou tekutinu.
- Poklademe balkánským sýrem nakrájeným na plátky a dáme zapéct pod grilem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 334.42 kcal |
Protein: 36.00 g |
Sacharidy: 12.66 g |
z toho cukr: 10.12 g |
Tuk: 14.82 g |
z toho nas. MK: 8.83 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3205-rybi-file-s-rajcaty-a-balkanskym-syrem