Filé v nivové omáčce

Ryba by se měla na našem stole objevit alespoň dvakrát do týdne. Ale jakou úpravu zvolit, když klasický trojobal je okoukaný? Zkuste filety zapéct v nivové omáčce. Zaručeně si pochutnáte.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Filety opláchneme. Připravíme si zapékací mísu. Nivu nastrouháme, česnek prolisujeme.
2.
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a rychle promícháme. Zalijeme mlékem a uvaříme hustý základ na omáčku. Do ní vmícháme nivu a česnek. Prohřejeme.
3.
Část omáčky nalejeme pod filety, vložíme filety a přelijeme zbytkem omáčky. V zapékací míse budou filety zcela zakryty omáčkou. Dáme poklici.
4.
Zapékáme na 180 stupňů asi 30 až 40 minut. Podáváme s brambory.

Od: Iva V, 8.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 44 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, ryba, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
530.90 kcal
Protein
31.99 g
Sacharidy
z toho cukr
13.31 g
5.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
38.85 g
20.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí