Filé v nivové omáčce

Ryba by se měla na našem stole objevit alespoň dvakrát do týdne. Ale jakou úpravu zvolit, když klasický trojobal je okoukaný? Zkuste filety zapéct v nivové omáčce. Zaručeně si pochutnáte.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Filety opláchneme. Připravíme si zapékací mísu. Nivu nastrouháme, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a rychle promícháme. Zalijeme mlékem a uvaříme hustý základ na omáčku. Do ní vmícháme nivu a česnek. Prohřejeme.
  3. Část omáčky nalejeme pod filety, vložíme filety a přelijeme zbytkem omáčky. V zapékací míse budou filety zcela zakryty omáčkou. Dáme poklici.
  4. Zapékáme na 180 stupňů asi 30 až 40 minut. Podáváme s brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 485.06 kcal | Protein: 33.32 g | Sacharidy: 12.30 g | z toho cukr: 5.25 g | Tuk: 34.23 g | z toho nas. MK: 21.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1842-file-v-nivove-omacce