Ryba by se měla na našem stole objevit alespoň dvakrát do týdne. Ale jakou úpravu zvolit, když klasický trojobal je okoukaný? Zkuste filety zapéct v nivové omáčce. Zaručeně si pochutnáte.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Filety opláchneme. Připravíme si zapékací mísu. Nivu nastrouháme, česnek prolisujeme.
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a rychle promícháme. Zalijeme mlékem a uvaříme hustý základ na omáčku. Do ní vmícháme nivu a česnek. Prohřejeme.
Část omáčky nalejeme pod filety, vložíme filety a přelijeme zbytkem omáčky. V zapékací míse budou filety zcela zakryty omáčkou. Dáme poklici.
Zapékáme na 180 stupňů asi 30 až 40 minut. Podáváme s brambory.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 485.06 kcal |
Protein: 33.32 g |
Sacharidy: 12.30 g |
z toho cukr: 5.25 g |
Tuk: 34.23 g |
z toho nas. MK: 21.23 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1842-file-v-nivove-omacce