Filé s máslovou dýní a růžičkovou kapustou

Rybí filé nebývá příliš oblíbeným pokrmem. Zapékáním se zeleninou jej můžete proměnit doslova v lahůdku. Na konci zapékání můžete na omáčku nastrouhat sýr pro jemnější chuť.

Reklama

Ingredience

Omáčka

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do většího pekáče dáme rybí filé, na kostičky nakrájenou máslovou dýni a rozpůlenou a očištěnou růžičkovou kapustu. Přidáme máslo.
2.
Dobře osolíme, posypeme kmínem, pepřem a gyros kořením. Přiklopíme poklicí a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut.
3.
Před koncem pečení rozpustíme v hrnci máslo a smícháme s moukou. Restujeme do zhnědnutí mouky. Pomalu zaléváme mlékem a rozšleháme metličkou.
4.
Přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, sůl a pepř. Směsí zalijeme filé se zeleninou.
5.
Pečeme dalších 15 minut bez poklice. Nakonec můžeme posypat strouhaným sýrem a nechat zapéct.

Od: Ráďa 78, 27.10.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 32 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, ryba, pečení
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
355.19 kcal
Protein
24.50 g
Sacharidy
z toho cukr
19.01 g
10.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.72 g
11.80 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama