Filé s máslovou dýní a růžičkovou kapustou
Rybí filé nebývá příliš oblíbeným pokrmem. Zapékáním se zeleninou jej můžete proměnit doslova v lahůdku. Na konci zapékání můžete na omáčku nastrouhat sýr pro jemnější chuť.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Do většího pekáče dáme rybí filé, na kostičky nakrájenou máslovou dýni a rozpůlenou a očištěnou růžičkovou kapustu. Přidáme máslo.
                2.
                    Dobře osolíme, posypeme kmínem, pepřem a gyros kořením. Přiklopíme poklicí a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut.
                3.
                    Před koncem pečení rozpustíme v hrnci máslo a smícháme s moukou. Restujeme do zhnědnutí mouky. Pomalu zaléváme mlékem a rozšleháme metličkou.
                4.
                    Přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, sůl a pepř. Směsí zalijeme filé se zeleninou.
                5.
                    Pečeme dalších 15 minut bez poklice. Nakonec můžeme posypat strouhaným sýrem a nechat zapéct.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 355.19 kcal | 
| Protein | 24.50 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 19.01 g 10.98 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 19.72 g 11.80 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

