Filé s máslovou dýní a růžičkovou kapustou

Rybí filé nebývá příliš oblíbeným pokrmem. Zapékáním se zeleninou jej můžete proměnit doslova v lahůdku. Na konci zapékání můžete na omáčku nastrouhat sýr pro jemnější chuť.

Ingredience (6 x porce)

Omáčka

Postup přípravy

  1. Do většího pekáče dáme rybí filé, na kostičky nakrájenou máslovou dýni a rozpůlenou a očištěnou růžičkovou kapustu. Přidáme máslo.
  2. Dobře osolíme, posypeme kmínem, pepřem a gyros kořením. Přiklopíme poklicí a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut.
  3. Před koncem pečení rozpustíme v hrnci máslo a smícháme s moukou. Restujeme do zhnědnutí mouky. Pomalu zaléváme mlékem a rozšleháme metličkou.
  4. Přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, sůl a pepř. Směsí zalijeme filé se zeleninou.
  5. Pečeme dalších 15 minut bez poklice. Nakonec můžeme posypat strouhaným sýrem a nechat zapéct.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 355.19 kcal | Protein: 24.50 g | Sacharidy: 19.01 g | z toho cukr: 10.98 g | Tuk: 19.72 g | z toho nas. MK: 11.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3253-file-s-maslovou-dyni-a-ruzickovou-kapustou