Candát s hořčičnou omáčkou

Vyzkoušejte dietní oběd. Hořčičná omáčka dodá rybě vynikající chuť.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mrkev, celer a petržel oškrábeme, umyjeme a nakrájíme na tenké hranolky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rybu očistíme a papírovým ubrouskem osušíme.
2.
Ve velkém hrnci rozpálíme lžíci másla. Cibuli osmažíme, zalijeme vínem a vývarem. Přidáme pepř a bobkový list a osolíme. Rybu vložíme do vinného roztoku a vaříme 10 minut.
3.
Na velké pánvi rozehřejeme lžíci másla a nakrájenou zeleninu osmahneme. Rybu vyjmeme z hrnce a položíme do pánve na zeleninu. Přikryjeme poklicí, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Vinný roztok slijeme přes sítko a cca 400 ml tekutiny ponecháme stranou.
4.
V kastrůlku rozehřejeme zbytek másla, zasypeme moukou a lehce osmažíme. Přilijeme smetanu a vinný roztok. Povaříme 10 minut. Poté přidáme hořčici a nasekaný kopr. Osolíme, opepříme a dle chuti ocukrujeme.
5.
Rybu servírujeme se zeleninou a omáčkou. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo rýže.

Od: Sarrien, 4.6.2019

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 1 × porce = 168 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, ryba
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
556.04 kcal
Protein
56.42 g
Sacharidy
z toho cukr
15.82 g
6.57 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
27.73 g
17.08 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama