Rybí polévka

  • Přidat foto

Tato polévka přijde k chuti nejen na Vánoce. Recept na rybí polévku se v naší rodině předává z generace na generaci a u nás v rodině není nikdo, komu by nechutnala. My do ní přidáváme i opečenou housku nakrájenou na kousky a ani děti nikdy neodmítnou. Vyzkoušejte recept na rybí polévku od naší babičky a ochutnejte také. Dobrou chuť!

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Očistíme rybí hlavy a odstraníme oči, žábry a ploutvičky. Hlavy pořádně omyjeme a necháme je 20 min. vařit v hrnci společně s bobkovým listem, novým kořením a půlkou cibule.
2.
Připravíme si druhý hrnec a do něj dáme rozehřát máslo a na drobno nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu a osmahneme ji a nakonec do ní přidáme mouku na zahuštění. Nebo si můžete ze zbytku cibulky a mouky vytvořit na másle jíšku a zahustit jíškou až nakonec.
3.
Jakmile je hotovo a máme i uvařené hlavy, vyndáme je z hrnce, vodu scedíme a přidáme do ní osmahlou zeleninu.
4.
Polévku necháme takto cca 5 min. povařit a přidáme maso z rybích hlav.
5.
Stačí už jen dochutit a dosolit a je hotovo. Dobrou chuť!

Od: Marie, 28.1.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, ryba, Vánoce

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
160.70 kcal
Protein
1.06 g
Sacharidy
z toho cukr
4.79 g
1.76 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.38 g
9.66 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.