Rybí polévka

  • Přidat foto

Většinou se rybí polévka vaří v období Vánoc. Pokud máte doma úspěšného rybáře jako já, tak určitě vaříte během roku častěji.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si uvaříme rybí vývar. Vložíme všechny ořezy kapra do studené vody (mlíčí ne), přidáme polovinu kořenové zeleniny, cibuli, česnek, nové koření, celý pepř, bobkový list a dáme vařit. Vody asi 1,5 litru.
2.
Až nám vývar začne vařit, ztlumíme a necháme asi 40 minut probublávat.
3.
V druhém hrnci si rozpustíme máslo a opražíme na něm zbytek nastrouhané kořenové zeleniny. Opraženou zeleninu poprášíme hladkou moukou a vzniklou jíšku rozředíme rybím vývarem.
4.
Ředíme si podle požadované hustoty. Do polévky vložíme nakrájené mlíčí a obrané maso z kapra. Dochutíme solí a nasekanou petrželkou.
5.
Podáváme s opečeným pečivem nakrájeným na kostky.

Od: Petuler, 19.5.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, ryba

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
214.09 kcal
Protein
5.54 g
Sacharidy
z toho cukr
23.88 g
8.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.96 g
6.58 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.