Rybí polévka

Většinou se rybí polévka vaří v období Vánoc. Pokud máte doma úspěšného rybáře jako já, tak určitě vaříte během roku častěji.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si uvaříme rybí vývar. Vložíme všechny ořezy kapra do studené vody (mlíčí ne), přidáme polovinu kořenové zeleniny, cibuli, česnek, nové koření, celý pepř, bobkový list a dáme vařit. Vody asi 1,5 litru.
  2. Až nám vývar začne vařit, ztlumíme a necháme asi 40 minut probublávat.
  3. V druhém hrnci si rozpustíme máslo a opražíme na něm zbytek nastrouhané kořenové zeleniny. Opraženou zeleninu poprášíme hladkou moukou a vzniklou jíšku rozředíme rybím vývarem.
  4. Ředíme si podle požadované hustoty. Do polévky vložíme nakrájené mlíčí a obrané maso z kapra. Dochutíme solí a nasekanou petrželkou.
  5. Podáváme s opečeným pečivem nakrájeným na kostky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 214.58 kcal | Protein: 5.53 g | Sacharidy: 23.89 g | z toho cukr: 8.64 g | Tuk: 10.95 g | z toho nas. MK: 6.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2607-rybi-polevka