Většinou se rybí polévka vaří v období Vánoc. Pokud máte doma úspěšného rybáře jako já, tak určitě vaříte během roku častěji.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si uvaříme rybí vývar. Vložíme všechny ořezy kapra do studené vody (mlíčí ne), přidáme polovinu kořenové zeleniny, cibuli, česnek, nové koření, celý pepř, bobkový list a dáme vařit. Vody asi 1,5 litru.
Až nám vývar začne vařit, ztlumíme a necháme asi 40 minut probublávat.
V druhém hrnci si rozpustíme máslo a opražíme na něm zbytek nastrouhané kořenové zeleniny. Opraženou zeleninu poprášíme hladkou moukou a vzniklou jíšku rozředíme rybím vývarem.
Ředíme si podle požadované hustoty. Do polévky vložíme nakrájené mlíčí a obrané maso z kapra. Dochutíme solí a nasekanou petrželkou.
Podáváme s opečeným pečivem nakrájeným na kostky.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 214.58 kcal |
Protein: 5.53 g |
Sacharidy: 23.89 g |
z toho cukr: 8.64 g |
Tuk: 10.95 g |
z toho nas. MK: 6.57 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2607-rybi-polevka