Tato polévka přijde k chuti nejen na Vánoce. Recept na rybí polévku se v naší rodině předává z generace na generaci a u nás v rodině není nikdo, komu by nechutnala. My do ní přidáváme i opečenou housku nakrájenou na kousky a ani děti nikdy neodmítnou. Vyzkoušejte recept na rybí polévku od naší babičky a ochutnejte také. Dobrou chuť!
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Očistíme rybí hlavy a odstraníme oči, žábry a ploutvičky. Hlavy pořádně omyjeme a necháme je 20 min. vařit v hrnci společně s bobkovým listem, novým kořením a půlkou cibule.
Připravíme si druhý hrnec a do něj dáme rozehřát máslo a na drobno nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu a osmahneme ji a nakonec do ní přidáme mouku na zahuštění. Nebo si můžete ze zbytku cibulky a mouky vytvořit na másle jíšku a zahustit jíškou až nakonec.
Jakmile je hotovo a máme i uvařené hlavy, vyndáme je z hrnce, vodu scedíme a přidáme do ní osmahlou zeleninu.
Polévku necháme takto cca 5 min. povařit a přidáme maso z rybích hlav.
Stačí už jen dochutit a dosolit a je hotovo. Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 160.70 kcal |
Protein: 1.06 g |
Sacharidy: 4.79 g |
z toho cukr: 1.76 g |
Tuk: 15.38 g |
z toho nas. MK: 9.66 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2388-rybi-polevka