Štika na másle a kmínu s vařeným bramborem
Štika je dravá ryba, která má jemné a výborné maso. Úprava štiky je velmi jednoduchá, protože stačí jen pár ingrediencí, abychom její chuť vyzdvihli.
Reklama
Postup přípravy
1.
Očistíme si brambory, nakrájíme na kostičky, osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit. Vaříme 15-20 minut.
2.
Po změknutí brambory scedíme.
3.
Porce štiky si opláchneme. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
4.
V pánvi si rozpustíme máslo a štiku položíme kůži dolů. Necháme opéct do zlatova, poté otočíme a opékáme z druhé strany. Více už štiku neotáčíme.
5.
Na talíř si připravíme vařené brambory, přidáme porci ryby a zakapeme citrónovou šťávou.
6.
Brambory omastíme výpekem z ryb a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
819.40 kcal |
Protein |
42.85 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
101.45 g
6.33 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.25 g
13.21 g
|
Reklama
Reklama