Štika na másle a kmínu s vařeným bramborem

Štika je dravá ryba, která má jemné a výborné maso. Úprava štiky je velmi jednoduchá, protože stačí jen pár ingrediencí, abychom její chuť vyzdvihli.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Očistíme si brambory, nakrájíme na kostičky, osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit. Vaříme 15-20 minut.
2.
Po změknutí brambory scedíme.
3.
Porce štiky si opláchneme. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
4.
V pánvi si rozpustíme máslo a štiku položíme kůži dolů. Necháme opéct do zlatova, poté otočíme a opékáme z druhé strany. Více už štiku neotáčíme.
5.
Na talíř si připravíme vařené brambory, přidáme porci ryby a zakapeme citrónovou šťávou.
6.
Brambory omastíme výpekem z ryb a můžeme podávat.

Od: Petuler, 31.12.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
15 min vaření
25 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 85 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, ryba, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
819.40 kcal
Protein
42.85 g
Sacharidy
z toho cukr
101.45 g
6.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.25 g
13.21 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama