Smažená treska v panko strouhance s bylinkami a bramborovo-hráškovým pyré

Smažená treska v panko strouhance s bylinkami je křupavý a aromatický pokrm, který vyniká v kombinaci s jemným bramborovo-hráškovým pyré. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají rychlý a chutný pokrm, který oslní svou jednoduchostí a vyváženou chutí.

Reklama

Ingredience

Na pyré

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory si oloupeme, omyjeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit. Když jsou brambory skoro hotové, přidáme hrášek a ještě asi 3-5 minut necháme povařit.
2.
Filety tresky si osolíme a opepříme z obou stran.
3.
V míse smícháme panko strouhanku s nasekanými bylinkami.
4.
Každý filet obalíme v mouce, potom ve vejci a nakonec ve směsi panko strouhanky s bylinkami.
5.
Na pánvi si rozpálíme olej na střední teplotu a filety smažíme 3-4 minuty z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
6.
Brambory a hrášek slijeme a přendáme do mísy. Přidáme máslo a smetanu. Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladké konzistence. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
7.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.7.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 52 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
542.42 kcal
Protein
39.94 g
Sacharidy
z toho cukr
25.26 g
4.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.13 g
15.55 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama