Štika na másle a kmínu s vařeným bramborem
Štika je dravá ryba, která má jemné a výborné maso. Úprava štiky je velmi jednoduchá, protože stačí jen pár ingrediencí, abychom její chuť vyzdvihli.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Očistíme si brambory, nakrájíme na kostičky, osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit. Vaříme 15-20 minut.
- Po změknutí brambory scedíme.
- Porce štiky si opláchneme. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
- V pánvi si rozpustíme máslo a štiku položíme kůži dolů. Necháme opéct do zlatova, poté otočíme a opékáme z druhé strany. Více už štiku neotáčíme.
- Na talíř si připravíme vařené brambory, přidáme porci ryby a zakapeme citrónovou šťávou.
- Brambory omastíme výpekem z ryb a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 819.40 kcal |
Protein: 42.85 g |
Sacharidy: 101.45 g |
z toho cukr: 6.33 g |
Tuk: 22.25 g |
z toho nas. MK: 13.21 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2919-stika-na-masle-a-kminu-s-varenym-bramborem