Štika na másle a kmínu s vařeným bramborem

Štika je dravá ryba, která má jemné a výborné maso. Úprava štiky je velmi jednoduchá, protože stačí jen pár ingrediencí, abychom její chuť vyzdvihli.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Očistíme si brambory, nakrájíme na kostičky, osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit. Vaříme 15-20 minut.
  2. Po změknutí brambory scedíme.
  3. Porce štiky si opláchneme. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
  4. V pánvi si rozpustíme máslo a štiku položíme kůži dolů. Necháme opéct do zlatova, poté otočíme a opékáme z druhé strany. Více už štiku neotáčíme.
  5. Na talíř si připravíme vařené brambory, přidáme porci ryby a zakapeme citrónovou šťávou.
  6. Brambory omastíme výpekem z ryb a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 819.40 kcal | Protein: 42.85 g | Sacharidy: 101.45 g | z toho cukr: 6.33 g | Tuk: 22.25 g | z toho nas. MK: 13.21 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2919-stika-na-masle-a-kminu-s-varenym-bramborem