Candát s hořčičnou omáčkou

Vyzkoušejte dietní oběd. Hořčičná omáčka dodá rybě vynikající chuť.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Mrkev, celer a petržel oškrábeme, umyjeme a nakrájíme na tenké hranolky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rybu očistíme a papírovým ubrouskem osušíme.
  2. Ve velkém hrnci rozpálíme lžíci másla. Cibuli osmažíme, zalijeme vínem a vývarem. Přidáme pepř a bobkový list a osolíme. Rybu vložíme do vinného roztoku a vaříme 10 minut.
  3. Na velké pánvi rozehřejeme lžíci másla a nakrájenou zeleninu osmahneme. Rybu vyjmeme z hrnce a položíme do pánve na zeleninu. Přikryjeme poklicí, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Vinný roztok slijeme přes sítko a cca 400 ml tekutiny ponecháme stranou.
  4. V kastrůlku rozehřejeme zbytek másla, zasypeme moukou a lehce osmažíme. Přilijeme smetanu a vinný roztok. Povaříme 10 minut. Poté přidáme hořčici a nasekaný kopr. Osolíme, opepříme a dle chuti ocukrujeme.
  5. Rybu servírujeme se zeleninou a omáčkou. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo rýže.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 556.04 kcal | Protein: 56.42 g | Sacharidy: 15.82 g | z toho cukr: 6.57 g | Tuk: 27.73 g | z toho nas. MK: 17.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1673-candat-s-horcicnou-omackou