Mrkev, celer a petržel oškrábeme, umyjeme a nakrájíme na tenké hranolky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rybu očistíme a papírovým ubrouskem osušíme.
Ve velkém hrnci rozpálíme lžíci másla. Cibuli osmažíme, zalijeme vínem a vývarem. Přidáme pepř a bobkový list a osolíme. Rybu vložíme do vinného roztoku a vaříme 10 minut.
Na velké pánvi rozehřejeme lžíci másla a nakrájenou zeleninu osmahneme. Rybu vyjmeme z hrnce a položíme do pánve na zeleninu. Přikryjeme poklicí, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Vinný roztok slijeme přes sítko a cca 400 ml tekutiny ponecháme stranou.
V kastrůlku rozehřejeme zbytek másla, zasypeme moukou a lehce osmažíme. Přilijeme smetanu a vinný roztok. Povaříme 10 minut. Poté přidáme hořčici a nasekaný kopr. Osolíme, opepříme a dle chuti ocukrujeme.
Rybu servírujeme se zeleninou a omáčkou. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo rýže.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 556.04 kcal |
Protein: 56.42 g |
Sacharidy: 15.82 g |
z toho cukr: 6.57 g |
Tuk: 27.73 g |
z toho nas. MK: 17.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1673-candat-s-horcicnou-omackou