Candát na másle
Sezóna výlovu rybníků je v plném proudu. Během prodlouženého víkendu jsme navštívili výlov rybníku Vavřinec a vybrali si candáta pro jeho jemné čisté maso. Jako přílohu jsme připravili šťouchané brambory, které byly sklizeny z naší zahrady.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Čerstvou rybu vyfiletujeme sami, necháme filetovat v rybárně nebo odborníkem. Mimo sezónu lze nahradit chlazeným/mraženým filé z candáta. Každou stranu, kde je kůže, několikrát lehce nařízneme, aby se nekroutilo. Filé osolíme a opepříme.
                2.
                    Do rozpálené pánve přidáme přepuštěné máslo a následně tymián.
                3.
                    Přidáme filé a pečeme nejdříve kůži dolů, až je skoro propečené, tak otočíme a dopečeme. Servírované filé můžeme lehce přelít výpekem.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 302.77 kcal | 
| Protein | 52.43 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 0.10 g 0.00 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 8.87 g 4.47 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

