Candát na másle

  • Přidat foto

Sezóna výlovu rybníků je v plném proudu. Během prodlouženého víkendu jsme navštívili výlov rybníku Vavřinec a vybrali si candáta pro jeho jemné čisté maso. Jako přílohu jsme připravili šťouchané brambory, které byly sklizeny z naší zahrady.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Čerstvou rybu vyfiletujeme sami, necháme filetovat v rybárně nebo odborníkem. Mimo sezónu lze nahradit chlazeným/mraženým filé z candáta. Každou stranu, kde je kůže, několikrát lehce nařízneme, aby se nekroutilo. Filé osolíme a opepříme.
2.
Do rozpálené pánve přidáme přepuštěné máslo a následně tymián.
3.
Přidáme filé a pečeme nejdříve kůži dolů, až je skoro propečené, tak otočíme a dopečeme. Servírované filé můžeme lehce přelít výpekem.

Od: Snuttig&Nici, 4.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
10 min vaření
15 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Snuttig&Nici
Cena ingrediencí: 1 × porce = 151 Kč
Kategorie: hlavní chod, ryba

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
293.85 kcal
Protein
51.37 g
Sacharidy
z toho cukr
1.11 g
0.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.61 g
4.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.