Candát na másle

Sezóna výlovu rybníků je v plném proudu. Během prodlouženého víkendu jsme navštívili výlov rybníku Vavřinec a vybrali si candáta pro jeho jemné čisté maso. Jako přílohu jsme připravili šťouchané brambory, které byly sklizeny z naší zahrady.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Čerstvou rybu vyfiletujeme sami, necháme filetovat v rybárně nebo odborníkem. Mimo sezónu lze nahradit chlazeným/mraženým filé z candáta. Každou stranu, kde je kůže, několikrát lehce nařízneme, aby se nekroutilo. Filé osolíme a opepříme.
  2. Do rozpálené pánve přidáme přepuštěné máslo a následně tymián.
  3. Přidáme filé a pečeme nejdříve kůži dolů, až je skoro propečené, tak otočíme a dopečeme. Servírované filé můžeme lehce přelít výpekem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 302.77 kcal | Protein: 52.43 g | Sacharidy: 0.10 g | z toho cukr: 0.00 g | Tuk: 8.87 g | z toho nas. MK: 4.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2147-candat-na-masle