Sezóna výlovu rybníků je v plném proudu. Během prodlouženého víkendu jsme navštívili výlov rybníku Vavřinec a vybrali si candáta pro jeho jemné čisté maso. Jako přílohu jsme připravili šťouchané brambory, které byly sklizeny z naší zahrady.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Čerstvou rybu vyfiletujeme sami, necháme filetovat v rybárně nebo odborníkem. Mimo sezónu lze nahradit chlazeným/mraženým filé z candáta. Každou stranu, kde je kůže, několikrát lehce nařízneme, aby se nekroutilo. Filé osolíme a opepříme.
Do rozpálené pánve přidáme přepuštěné máslo a následně tymián.
Přidáme filé a pečeme nejdříve kůži dolů, až je skoro propečené, tak otočíme a dopečeme. Servírované filé můžeme lehce přelít výpekem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 302.77 kcal |
Protein: 52.43 g |
Sacharidy: 0.10 g |
z toho cukr: 0.00 g |
Tuk: 8.87 g |
z toho nas. MK: 4.47 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2147-candat-na-masle