Candát s rozmarýnovo-citronovou omáčkou a šafránovým rizotem
Jemné filety candáta doplněné aromatickou rozmarýnovo-citronovou omáčkou a krémovým šafránovým rizotem tvoří elegantní pokrm, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.
Ingredience (4 x porce)
Na omáčku
Na rizoto
Postup přípravy
Šafrán namočíme do 2 lžic teplého vývaru a necháme vylouhovat.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme najemno nakrájenou šalotku a zesklovatíme ji.
Přisypeme rýži a lehce ji opražíme, poté zalijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol.
Postupně přiléváme vývar po menších dávkách a za stálého míchání vaříme asi 18–20 minut.
Ke konci vmícháme vylouhovaný šafrán, parmazán a máslo. Dochutíme solí a pepřem.
Filety osolíme, opepříme a potřeme trochou olivového oleje.
Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a vložíme snítku rozmarýnu.
Filety opečeme kůží dolů asi 3–4 minuty dozlatova, poté otočíme a dopečeme ještě 2 minuty.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nasekaný česnek a lehce orestujeme.
Přilijeme víno a necháme chvíli provařit.
Přidáme smetanu, snítku rozmarýnu, osolíme a opepříme. Jemně povaříme asi 5 minut.
Vyjmeme rozmarýn a omáčku mírně zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.
Přidáme citronovou šťávu a ještě minutu provaříme.
Na talíř dáme porci šafránového rizota, na něj položíme opečeného candáta a přelijeme rozmarýnovo-citronovou omáčkou. Můžeme ozdobit čerstvým rozmarýnem a hoblinkami parmazánu.
Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 917.95 kcal |
Protein: 62.08 g |
Sacharidy: 56.33 g |
z toho cukr: 2.90 g |
Tuk: 45.95 g |
z toho nas. MK: 20.98 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4533-candat-s-rozmarynovo-citronovou-omackou-a-safranovym-rizotem