Domácí ravioli s ricottou, hovězí angus
V tomto receptu se jemné domácí ravioli plněné ricottou servírují s dokonale opečenými plátky hovězího masa Angus. Kombinace nadýchaného těstovinového polštářku a šťavnatého masa tvoří vyvážený a elegantní pokrm.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Na pracovní plochu nasypeme mouku, uprostřed vytvoříme důlek a rozklepneme vejce.
                2.
                    Postupně zapracujeme vejce do mouky a hněteme těsto asi 8–10 minut, až je hladké a pružné.
Zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout.
                3.
                    V míse smícháme ricottu, česnek, parmazán, sůl a pepř.
Směs uchováme v lednici do použití.
                4.
                    Těsto rozdělíme na menší části a vyválíme na velmi tenké pláty.
                5.
                    Na jeden plát v pravidelných rozestupech klademe malé kopečky ricottové náplně.
                6.
                    Přikryjeme druhým plátem těsta, přitlačíme kolem náplně a vykrojíme ravioli. Okraje dobře utěsníme.
                7.
                    Ravioli vaříme je v osolené vroucí vodě cca 3–4 minuty, dokud nevyplavou.
                8.
                    Maso nakrájíme na silnější plátky (steaky), osolíme, opepříme.
                9.
                    Opečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje, z každé strany cca 2–3 minuty podle tloušťky.
                10.
                    Ke konci přidáme máslo a bylinky a maso přeléváme máslem. Necháme chvíli odpočinout, poté nakrájíme na plátky.
                11.
                    Na talíř servírujeme ricottové ravioli, navrch rozložíme plátky masa a vše můžeme posypat parmazánem.
Dobrou chuť! :-)
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                669.96 kcal  | 
            
Protein  | 
                42.60 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     57.45 g 
                    0.32 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     28.99 g 
                    17.36 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



