Domácí ravioli s ricottou, hovězí angus

V tomto receptu se jemné domácí ravioli plněné ricottou servírují s dokonale opečenými plátky hovězího masa Angus. Kombinace nadýchaného těstovinového polštářku a šťavnatého masa tvoří vyvážený a elegantní pokrm.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Na maso

Na dokončení

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Na pracovní plochu nasypeme mouku, uprostřed vytvoříme důlek a rozklepneme vejce.
2.
Postupně zapracujeme vejce do mouky a hněteme těsto asi 8–10 minut, až je hladké a pružné. Zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout.
3.
V míse smícháme ricottu, česnek, parmazán, sůl a pepř. Směs uchováme v lednici do použití.
4.
Těsto rozdělíme na menší části a vyválíme na velmi tenké pláty.
5.
Na jeden plát v pravidelných rozestupech klademe malé kopečky ricottové náplně.
6.
Přikryjeme druhým plátem těsta, přitlačíme kolem náplně a vykrojíme ravioli. Okraje dobře utěsníme.
7.
Ravioli vaříme je v osolené vroucí vodě cca 3–4 minuty, dokud nevyplavou.
8.
Maso nakrájíme na silnější plátky (steaky), osolíme, opepříme.
9.
Opečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje, z každé strany cca 2–3 minuty podle tloušťky.
10.
Ke konci přidáme máslo a bylinky a maso přeléváme máslem. Necháme chvíli odpočinout, poté nakrájíme na plátky.
11.
Na talíř servírujeme ricottové ravioli, navrch rozložíme plátky masa a vše můžeme posypat parmazánem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 3.11.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
669.96 kcal
Protein
42.60 g
Sacharidy
z toho cukr
57.45 g
0.32 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.99 g
17.36 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama