Domácí ravioli s ricottou, hovězí angus

V tomto receptu se jemné domácí ravioli plněné ricottou servírují s dokonale opečenými plátky hovězího masa Angus. Kombinace nadýchaného těstovinového polštářku a šťavnatého masa tvoří vyvážený a elegantní pokrm.

Ingredience (4 x porce)

Na těsto

Na náplň

Na maso

Na dokončení

Postup přípravy

  1. Na pracovní plochu nasypeme mouku, uprostřed vytvoříme důlek a rozklepneme vejce.
  2. Postupně zapracujeme vejce do mouky a hněteme těsto asi 8–10 minut, až je hladké a pružné. Zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout.
  3. V míse smícháme ricottu, česnek, parmazán, sůl a pepř. Směs uchováme v lednici do použití.
  4. Těsto rozdělíme na menší části a vyválíme na velmi tenké pláty.
  5. Na jeden plát v pravidelných rozestupech klademe malé kopečky ricottové náplně.
  6. Přikryjeme druhým plátem těsta, přitlačíme kolem náplně a vykrojíme ravioli. Okraje dobře utěsníme.
  7. Ravioli vaříme je v osolené vroucí vodě cca 3–4 minuty, dokud nevyplavou.
  8. Maso nakrájíme na silnější plátky (steaky), osolíme, opepříme.
  9. Opečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje, z každé strany cca 2–3 minuty podle tloušťky.
  10. Ke konci přidáme máslo a bylinky a maso přeléváme máslem. Necháme chvíli odpočinout, poté nakrájíme na plátky.
  11. Na talíř servírujeme ricottové ravioli, navrch rozložíme plátky masa a vše můžeme posypat parmazánem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 669.96 kcal | Protein: 42.60 g | Sacharidy: 57.45 g | z toho cukr: 0.32 g | Tuk: 28.99 g | z toho nas. MK: 17.36 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4636-domaci-ravioli-s-ricottou-hovezi-angus