V tomto receptu se jemné domácí ravioli plněné ricottou servírují s dokonale opečenými plátky hovězího masa Angus. Kombinace nadýchaného těstovinového polštářku a šťavnatého masa tvoří vyvážený a elegantní pokrm.
Ingredience (4 x porce)
Na těsto
Na náplň
Na maso
Na dokončení
Postup přípravy
Na pracovní plochu nasypeme mouku, uprostřed vytvoříme důlek a rozklepneme vejce.
Postupně zapracujeme vejce do mouky a hněteme těsto asi 8–10 minut, až je hladké a pružné.
Zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout.
V míse smícháme ricottu, česnek, parmazán, sůl a pepř.
Směs uchováme v lednici do použití.
Těsto rozdělíme na menší části a vyválíme na velmi tenké pláty.
Na jeden plát v pravidelných rozestupech klademe malé kopečky ricottové náplně.
Přikryjeme druhým plátem těsta, přitlačíme kolem náplně a vykrojíme ravioli. Okraje dobře utěsníme.
Ravioli vaříme je v osolené vroucí vodě cca 3–4 minuty, dokud nevyplavou.
Maso nakrájíme na silnější plátky (steaky), osolíme, opepříme.
Opečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje, z každé strany cca 2–3 minuty podle tloušťky.
Ke konci přidáme máslo a bylinky a maso přeléváme máslem. Necháme chvíli odpočinout, poté nakrájíme na plátky.
Na talíř servírujeme ricottové ravioli, navrch rozložíme plátky masa a vše můžeme posypat parmazánem.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 669.96 kcal |
Protein: 42.60 g |
Sacharidy: 57.45 g |
z toho cukr: 0.32 g |
Tuk: 28.99 g |
z toho nas. MK: 17.36 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4636-domaci-ravioli-s-ricottou-hovezi-angus