Brambory zapečené s mangoldem

Jednoduchý, lehký a zdravý oběd. Pro pestrost pokrmu můžete použít více barevných druhů mangoldu. Já jsem použila zelený a červený.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory si opláchneme a neoloupané vložíme do hrnce. Zalijeme horkou vodou, dáme na plotnu a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí, poté scedíme, necháme vychladnout a oloupeme.
2.
Zapékací mísu si vymažeme trochou oleje. Brambory nakrájíme na plátky a vyskládáme do mísy. Osolíme, opepříme.
3.
V pánvi si rozehřejeme zbytek oleje a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme plátky česneku a restujeme.
4.
Mangold si opláchneme, nakrájíme na nudličky a vložíme do pánve. Vše krátce opečeme, aby mangold zůstal křupavý.
5.
Odstavíme z plotny a obsah pánve rozprostřeme na brambory.
6.
Zalijeme smetanou, posypeme parmazánem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova zhruba 20 minut.
7.
Ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou a můžeme podávat.

Od: Petuler, 10.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
40 min vaření
45 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
972.64 kcal
Protein
21.63 g
Sacharidy
z toho cukr
122.00 g
10.43 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
38.93 g
17.52 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama