Brambory zapečené s mangoldem
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduchý, lehký a zdravý oběd. Pro pestrost pokrmu můžete použít více barevných druhů mangoldu. Já jsem použila zelený a červený.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory si opláchneme a neoloupané vložíme do hrnce. Zalijeme horkou vodou, dáme na plotnu a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí, poté scedíme, necháme vychladnout a oloupeme.
2.
Zapékací mísu si vymažeme trochou oleje. Brambory nakrájíme na plátky a vyskládáme do mísy. Osolíme, opepříme.
3.
V pánvi si rozehřejeme zbytek oleje a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme plátky česneku a restujeme.
4.
Mangold si opláchneme, nakrájíme na nudličky a vložíme do pánve. Vše krátce opečeme, aby mangold zůstal křupavý.
5.
Odstavíme z plotny a obsah pánve rozprostřeme na brambory.
6.
Zalijeme smetanou, posypeme parmazánem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova zhruba 20 minut.
7.
Ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 40 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
972.64 kcal |
Protein |
21.63 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
122.00 g
10.43 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
38.93 g
17.52 g
|
Reklama
Reklama