Brambory zapečené s mletým masem, indickým kari a smetanou

Hledáte tipy na bramborové pokrmy? Rozhodně vyzkoušejte tuto zapečenou dobrotu, budete se olizovat.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vaříme do poloměkka. V hlubší pánvi na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme směs mletého masa, osolíme a chvíli restujeme. Přidáme sladkou papriku a indické kari a pokračujeme v restování. Poté zalijeme smetanou, promícháme, necháme prohřát a odstavíme.
2.
Na dno pekáčku poklademe vrstvu poloměkkých brambor. Tuk pod ně nedáváme, z masové směsi ho budeme mít dost. Na bramborovou vrstvu rozprostřeme vrstvu masovou. Trošku sosíku si necháme na polití vrchní vrstvy brambor.
3.
Nakonec zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě asi na 200 stupňů zapékáme dozlatova.

Od: Šárka75, 31.8.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,039.95 kcal
Protein
41.09 g
Sacharidy
z toho cukr
42.71 g
4.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
77.13 g
32.52 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama