Brambory zapečené s mletým masem, indickým kari a smetanou

Hledáte tipy na bramborové pokrmy? Rozhodně vyzkoušejte tuto zapečenou dobrotu, budete se olizovat.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vaříme do poloměkka. V hlubší pánvi na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme směs mletého masa, osolíme a chvíli restujeme. Přidáme sladkou papriku a indické kari a pokračujeme v restování. Poté zalijeme smetanou, promícháme, necháme prohřát a odstavíme.
2.
Na dno pekáčku poklademe vrstvu poloměkkých brambor. Tuk pod ně nedáváme, z masové směsi ho budeme mít dost. Na bramborovou vrstvu rozprostřeme vrstvu masovou. Trošku sosíku si necháme na polití vrchní vrstvy brambor.
3.
Nakonec zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě asi na 200 stupňů zapékáme dozlatova.

Od: Šárka75, 31.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, brambory, hovězí maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,022.34 kcal
Protein
45.13 g
Sacharidy
z toho cukr
54.38 g
6.54 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
69.37 g
26.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí