Brambory zapečené s mletým masem, indickým kari a smetanou

Hledáte tipy na bramborové pokrmy? Rozhodně vyzkoušejte tuto zapečenou dobrotu, budete se olizovat.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vaříme do poloměkka. V hlubší pánvi na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme směs mletého masa, osolíme a chvíli restujeme. Přidáme sladkou papriku a indické kari a pokračujeme v restování. Poté zalijeme smetanou, promícháme, necháme prohřát a odstavíme.
  2. Na dno pekáčku poklademe vrstvu poloměkkých brambor. Tuk pod ně nedáváme, z masové směsi ho budeme mít dost. Na bramborovou vrstvu rozprostřeme vrstvu masovou. Trošku sosíku si necháme na polití vrchní vrstvy brambor.
  3. Nakonec zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě asi na 200 stupňů zapékáme dozlatova.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,039.95 kcal | Protein: 41.09 g | Sacharidy: 42.71 g | z toho cukr: 4.68 g | Tuk: 77.13 g | z toho nas. MK: 32.52 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1925-brambory-zapecene-s-mletym-masem-indickym-kari-a-smetanou