Jednoduchý, lehký a zdravý oběd. Pro pestrost pokrmu můžete použít více barevných druhů mangoldu. Já jsem použila zelený a červený.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Brambory si opláchneme a neoloupané vložíme do hrnce. Zalijeme horkou vodou, dáme na plotnu a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí, poté scedíme, necháme vychladnout a oloupeme.
Zapékací mísu si vymažeme trochou oleje. Brambory nakrájíme na plátky a vyskládáme do mísy. Osolíme, opepříme.
V pánvi si rozehřejeme zbytek oleje a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme plátky česneku a restujeme.
Mangold si opláchneme, nakrájíme na nudličky a vložíme do pánve. Vše krátce opečeme, aby mangold zůstal křupavý.
Odstavíme z plotny a obsah pánve rozprostřeme na brambory.
Zalijeme smetanou, posypeme parmazánem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova zhruba 20 minut.
Ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 972.64 kcal |
Protein: 21.63 g |
Sacharidy: 122.00 g |
z toho cukr: 10.43 g |
Tuk: 38.93 g |
z toho nas. MK: 17.52 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3585-brambory-zapecene-s-mangoldem