Brambory zapečené s mangoldem

Jednoduchý, lehký a zdravý oběd. Pro pestrost pokrmu můžete použít více barevných druhů mangoldu. Já jsem použila zelený a červený.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory si opláchneme a neoloupané vložíme do hrnce. Zalijeme horkou vodou, dáme na plotnu a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí, poté scedíme, necháme vychladnout a oloupeme.
  2. Zapékací mísu si vymažeme trochou oleje. Brambory nakrájíme na plátky a vyskládáme do mísy. Osolíme, opepříme.
  3. V pánvi si rozehřejeme zbytek oleje a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme plátky česneku a restujeme.
  4. Mangold si opláchneme, nakrájíme na nudličky a vložíme do pánve. Vše krátce opečeme, aby mangold zůstal křupavý.
  5. Odstavíme z plotny a obsah pánve rozprostřeme na brambory.
  6. Zalijeme smetanou, posypeme parmazánem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova zhruba 20 minut.
  7. Ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 972.64 kcal | Protein: 21.63 g | Sacharidy: 122.00 g | z toho cukr: 10.43 g | Tuk: 38.93 g | z toho nas. MK: 17.52 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3585-brambory-zapecene-s-mangoldem