Polévka z mangoldu

Mangold je velmi podobný listovému špenátu, má jemnější chuť a můžete z něj připravit skvělou polévku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej a vložíme na kousky nakrájenou cibuli.
2.
Mangold si opláchneme a z listů vyřízneme řapíky, které nakrájíme na malé kousky a společně s plátky česneku vložíme do hrnce.
3.
Přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, chvíli restujeme a poté zalijeme vodou, zhruba 1 litr.
4.
Vložíme bujón a přivedeme k varu.
5.
Před koncem vaření přidáme na nudličky nakrájené zbytky listů mangoldu, krátce necháme projít varem a polévku odstavíme z plotny.
6.
Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.

Od: Petuler, 10.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
308.55 kcal
Protein
8.12 g
Sacharidy
z toho cukr
42.14 g
3.63 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.68 g
1.35 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama