Polévka z mangoldu
Mangold je velmi podobný listovému špenátu, má jemnější chuť a můžete z něj připravit skvělou polévku.
Ingredience (3 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme olej a vložíme na kousky nakrájenou cibuli.
- Mangold si opláchneme a z listů vyřízneme řapíky, které nakrájíme na malé kousky a společně s plátky česneku vložíme do hrnce.
- Přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, chvíli restujeme a poté zalijeme vodou, zhruba 1 litr.
- Vložíme bujón a přivedeme k varu.
- Před koncem vaření přidáme na nudličky nakrájené zbytky listů mangoldu, krátce necháme projít varem a polévku odstavíme z plotny.
- Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 308.55 kcal |
Protein: 8.12 g |
Sacharidy: 42.14 g |
z toho cukr: 3.63 g |
Tuk: 9.68 g |
z toho nas. MK: 1.35 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3584-polevka-z-mangoldu