Polévka z mangoldu

Mangold je velmi podobný listovému špenátu, má jemnější chuť a můžete z něj připravit skvělou polévku.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a vložíme na kousky nakrájenou cibuli.
  2. Mangold si opláchneme a z listů vyřízneme řapíky, které nakrájíme na malé kousky a společně s plátky česneku vložíme do hrnce.
  3. Přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, chvíli restujeme a poté zalijeme vodou, zhruba 1 litr.
  4. Vložíme bujón a přivedeme k varu.
  5. Před koncem vaření přidáme na nudličky nakrájené zbytky listů mangoldu, krátce necháme projít varem a polévku odstavíme z plotny.
  6. Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 308.55 kcal | Protein: 8.12 g | Sacharidy: 42.14 g | z toho cukr: 3.63 g | Tuk: 9.68 g | z toho nas. MK: 1.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3584-polevka-z-mangoldu