Zapečená kuřecí prsa po italsku
Zapečená kuřecí prsa po italsku jsou lahodné jídlo inspirované středomořskou kuchyní. Šťavnaté kuřecí maso je obalené v bohaté rajčatové omáčce s česnekem, cibulí a oreganem, zapečené s mozzarellou a parmazánem dozlatova. Ideální jako hlavní chod k obědu i večeři.
Reklama
Postup přípravy
1.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, orestujeme cibuli dozlatova, přidáme česnek a krátce osmahneme. Přilijeme krájená rajčata, osladíme třtinovým cukrem, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Necháme 10–15 minut probublávat do zhoustnutí.
2.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka je opečeme z obou stran na pánvi, jen aby se zatáhla.
3.
Do zapékací mísy nalijeme část rajčatové omáčky, na ni položíme opečená kuřecí prsa. Přelijeme zbytkem omáčky, poklademe plátky mozzarelly a zasypeme parmazánem.
4.
Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 25 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezazlátne.
5.
Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
428.68 kcal |
Protein |
54.81 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.10 g
6.60 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.86 g
8.81 g
|
Reklama
Reklama