Marinovaná kuřecí prsa s rajčaty a chorizem
Marinovaná kuřecí prsa s rajčaty a chorizem zapečená s italskými bylinkami a mozzarellou jsou skvělou kombinací šťavnatého masa, pikantní klobásy a krémového sýra. Tento pokrm plný chutí a vůní italské kuchyně se podává s lehkou rýží a je ideální pro rychlou a vydatnou večeři.
Reklama
Postup přípravy
1.
V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, med, oregano, papriku, sůl a pepř. Kuřecí prsa v marinádě dobře obalíme a necháme marinovat alespoň 30 minut (ideálně 1-2 hodiny v lednici).
2.
Rýži propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu.
3.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Marinovaná kuřecí prsa položíme do zapékací mísy, kolem rozložíme chorizo a rajčata. Posypeme nasekaným česnekem a sušenými bylinkami. Na maso naaranžujeme plátky mozzarelly.
4.
Pečeme 25-30 minut, dokud není maso propečené a sýr krásně rozpuštěný a zlatavý.
5.
Kuřecí prsa podáváme s uvařenou rýží a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,216.38 kcal |
Protein |
72.84 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
72.42 g
8.01 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
69.70 g
20.16 g
|
Reklama
Reklama