Marinovaná kuřecí prsa s rajčaty a chorizem

Marinovaná kuřecí prsa s rajčaty a chorizem zapečená s italskými bylinkami a mozzarellou jsou skvělou kombinací šťavnatého masa, pikantní klobásy a krémového sýra. Tento pokrm plný chutí a vůní italské kuchyně se podává s lehkou rýží a je ideální pro rychlou a vydatnou večeři.

Ingredience (2 x porce)

Na marinádu

Příloha

Postup přípravy

  1. V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, med, oregano, papriku, sůl a pepř. Kuřecí prsa v marinádě dobře obalíme a necháme marinovat alespoň 30 minut (ideálně 1-2 hodiny v lednici).
  2. Rýži propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu.
  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Marinovaná kuřecí prsa položíme do zapékací mísy, kolem rozložíme chorizo a rajčata. Posypeme nasekaným česnekem a sušenými bylinkami. Na maso naaranžujeme plátky mozzarelly.
  4. Pečeme 25-30 minut, dokud není maso propečené a sýr krásně rozpuštěný a zlatavý.
  5. Kuřecí prsa podáváme s uvařenou rýží a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,216.38 kcal | Protein: 72.84 g | Sacharidy: 72.42 g | z toho cukr: 8.01 g | Tuk: 69.70 g | z toho nas. MK: 20.16 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4578-marinovana-kureci-prsa-s-rajcaty-a-chorizem