Marinovaná kuřecí prsa s rajčaty a chorizem zapečená s italskými bylinkami a mozzarellou jsou skvělou kombinací šťavnatého masa, pikantní klobásy a krémového sýra. Tento pokrm plný chutí a vůní italské kuchyně se podává s lehkou rýží a je ideální pro rychlou a vydatnou večeři.
Ingredience (2 x porce)
Na marinádu
Příloha
Postup přípravy
V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, med, oregano, papriku, sůl a pepř. Kuřecí prsa v marinádě dobře obalíme a necháme marinovat alespoň 30 minut (ideálně 1-2 hodiny v lednici).
Rýži propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Marinovaná kuřecí prsa položíme do zapékací mísy, kolem rozložíme chorizo a rajčata. Posypeme nasekaným česnekem a sušenými bylinkami. Na maso naaranžujeme plátky mozzarelly.
Pečeme 25-30 minut, dokud není maso propečené a sýr krásně rozpuštěný a zlatavý.
Kuřecí prsa podáváme s uvařenou rýží a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,216.38 kcal |
Protein: 72.84 g |
Sacharidy: 72.42 g |
z toho cukr: 8.01 g |
Tuk: 69.70 g |
z toho nas. MK: 20.16 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4578-marinovana-kureci-prsa-s-rajcaty-a-chorizem