Kuřecí prsa v česnekovém tomatu

Pokud nepřipravujete kuřecí prsa v trojobalu, je třeba vymyslet úpravu tak, aby nebyla prsíčka vysušená. Zapečení v tomatu jim dá výbornou chuť a šťavnatost.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Z kuřete vyřízneme prsa a rozkrojíme je na polovinu. Budeme mít tenčí plátky.
2.
Smícháme rajčatový protlak s prolisovaným česnekem, bazalkou, cukrem, solí a pepřem. Důkladně prošleháme s olejem.
3.
Do pekáčku dáme máslo, rozetřeme polovinu směsi na dno. Naskládáme kuřecí prsa a potřeme druhou polovinou směsi. Přiklopíme poklicí.
4.
Pečeme na 170 stupňů asi 40 až 50 minut. Na konci pečení posypeme strouhaným sýrem a dopečeme bez poklice.

Od: Iva V, 25.12.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
50 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 41 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, pečení, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
919.85 kcal
Protein
34.21 g
Sacharidy
z toho cukr
28.82 g
24.12 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
74.94 g
23.88 g

Detailní rozpis podle ingrediencí