Kuřecí prsa v česnekovém tomatu
Pokud nepřipravujete kuřecí prsa v trojobalu, je třeba vymyslet úpravu tak, aby nebyla prsíčka vysušená. Zapečení v tomatu jim dá výbornou chuť a šťavnatost.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Z kuřete vyřízneme prsa a rozkrojíme je na polovinu. Budeme mít tenčí plátky.
2.
Smícháme rajčatový protlak s prolisovaným česnekem, bazalkou, cukrem, solí a pepřem. Důkladně prošleháme s olejem.
3.
Do pekáčku dáme máslo, rozetřeme polovinu směsi na dno. Naskládáme kuřecí prsa a potřeme druhou polovinou směsi. Přiklopíme poklicí.
4.
Pečeme na 170 stupňů asi 40 až 50 minut. Na konci pečení posypeme strouhaným sýrem a dopečeme bez poklice.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 50 hod vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 41 Kč Rozpis na položky |
Kategorie: | hlavní chod, česká, drůbeží maso, pečení, bezlepkové |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
919.85 kcal |
Protein |
34.21 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
28.82 g
24.12 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
74.94 g
23.88 g
|