Kuřecí prsa v česnekovém tomatu

Pokud nepřipravujete kuřecí prsa v trojobalu, je třeba vymyslet úpravu tak, aby nebyla prsíčka vysušená. Zapečení v tomatu jim dá výbornou chuť a šťavnatost.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Z kuřete vyřízneme prsa a rozkrojíme je na polovinu. Budeme mít tenčí plátky.
  2. Smícháme rajčatový protlak s prolisovaným česnekem, bazalkou, cukrem, solí a pepřem. Důkladně prošleháme s olejem.
  3. Do pekáčku dáme máslo, rozetřeme polovinu směsi na dno. Naskládáme kuřecí prsa a potřeme druhou polovinou směsi. Přiklopíme poklicí.
  4. Pečeme na 170 stupňů asi 40 až 50 minut. Na konci pečení posypeme strouhaným sýrem a dopečeme bez poklice.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 919.85 kcal | Protein: 34.21 g | Sacharidy: 28.82 g | z toho cukr: 24.12 g | Tuk: 74.94 g | z toho nas. MK: 23.88 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2916-kureci-prsa-v-cesnekovem-tomatu