Zapečená kuřecí prsa po italsku jsou lahodné jídlo inspirované středomořskou kuchyní. Šťavnaté kuřecí maso je obalené v bohaté rajčatové omáčce s česnekem, cibulí a oreganem, zapečené s mozzarellou a parmazánem dozlatova. Ideální jako hlavní chod k obědu i večeři.
Ingredience (4 x porce)
Ingredience
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, orestujeme cibuli dozlatova, přidáme česnek a krátce osmahneme. Přilijeme krájená rajčata, osladíme třtinovým cukrem, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Necháme 10–15 minut probublávat do zhoustnutí.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka je opečeme z obou stran na pánvi, jen aby se zatáhla.
Do zapékací mísy nalijeme část rajčatové omáčky, na ni položíme opečená kuřecí prsa. Přelijeme zbytkem omáčky, poklademe plátky mozzarelly a zasypeme parmazánem.
Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 25 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezazlátne.
Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 428.68 kcal |
Protein: 54.81 g |
Sacharidy: 11.10 g |
z toho cukr: 6.60 g |
Tuk: 16.86 g |
z toho nas. MK: 8.81 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4617-zapecena-kureci-prsa-po-italsku