Nehodí se do kategorie vegetariánské. Klasický parmazán vegetariánský není.
Zapečený lilek s parmazánem
Vyzkoušejte výborný recept na zapečený lilek vhodný i pro vegetariány. Nastrouhaný parmazán jídlu dodá chuť Itálie. Menším dětem to moc nevoní, ale pokud máte rádi lehká zeleninová jídla, pak zapečený lilek rozhodně doporučuji.
Reklama
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme lilek a nakrájíme na plátky tlusté cca 0,5 cm. Rajčata očistíme a nakrájíme na kolečka, stejně tak si připravíme i mozzarellu a takto připravené necháme ležet v různých miskách, nesmíchat do hromady.
2.
Připravíme si pánev a necháme ji rozpálit na středním ohni a plátky lilku na ní opečeme bez oleje. Z každé strany do zlatova cca 1-2 min. Pánev nechte ještě ji budete potřebovat na strouhanku.
3.
Jakmile jsou opečené, dáme je na talíř a opepříme a osolíme.
4.
Na pánev nasypeme strouhanku a orestujeme ji, dokud nezhnědne. Jakmile je hnědá (ne spálená) dáme ji do mísy. Necháme vychladnout a smícháme s parmazánem a špetkou soli a pepře. Promícháme a necháme si takto připravené na posypání.
5.
Drcená rajčata můžete dochutit solí a pepřem.
6.
Troubu si rozehřejeme na 180 °C.
7.
Nyní si připravíme zapékací mísu a na dno nalijeme první polovinu drcených rajčat. Na ně pak vyskládáme plátky lilku, mozzarellu, plátky rajčat a nadrobno nasekanou bazalkou a jalapeño papričkami vše posypeme. Podle chuti osolte a opepřete a znovu skládejte další části plátků, dokud vše nevyskládáte na sebe. Pokud nemáte rádi pálivé, papričky můžete vynechat.
8.
Zbylá drcená rajčata nalijte na vrch připravené zapékací mísy a posypeme připravenou směsí ze strouhanky a parmazánu.
9.
Necháme v troubě zapéct cca 30-40 min a můžete podávat. Při servírování můžete posypat ještě trochou parmazánu, pokud vám zbyl. Dobrou chuť
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
695.75 kcal |
Protein |
50.85 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
44.30 g
16.05 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
31.12 g
17.86 g
|
Reklama
Reklama




