Zapečený lilek s parmazánem

Vyzkoušejte výborný recept na zapečený lilek vhodný i pro vegetariány. Nastrouhaný parmazán jídlu dodá chuť Itálie. Menším dětem to moc nevoní, ale pokud máte rádi lehká zeleninová jídla, pak zapečený lilek rozhodně doporučuji.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme lilek a nakrájíme na plátky tlusté cca 0,5 cm. Rajčata očistíme a nakrájíme na kolečka, stejně tak si připravíme i mozzarellu a takto připravené necháme ležet v různých miskách, nesmíchat do hromady.
2.
Připravíme si pánev a necháme ji rozpálit na středním ohni a plátky lilku na ní opečeme bez oleje. Z každé strany do zlatova cca 1-2 min. Pánev nechte ještě ji budete potřebovat na strouhanku.
3.
Jakmile jsou opečené, dáme je na talíř a opepříme a osolíme.
4.
Na pánev nasypeme strouhanku a orestujeme ji, dokud nezhnědne. Jakmile je hnědá (ne spálená) dáme ji do mísy. Necháme vychladnout a smícháme s parmazánem a špetkou soli a pepře. Promícháme a necháme si takto připravené na posypání.
5.
Drcená rajčata můžete dochutit solí a pepřem.
6.
Troubu si rozehřejeme na 180 °C.
7.
Nyní si připravíme zapékací mísu a na dno nalijeme první polovinu drcených rajčat. Na ně pak vyskládáme plátky lilku, mozzarellu, plátky rajčat a nadrobno nasekanou bazalkou a jalapeño papričkami vše posypeme. Podle chuti osolte a opepřete a znovu skládejte další části plátků, dokud vše nevyskládáte na sebe. Pokud nemáte rádi pálivé, papričky můžete vynechat.
8.
Zbylá drcená rajčata nalijte na vrch připravené zapékací mísy a posypeme připravenou směsí ze strouhanky a parmazánu.
9.
Necháme v troubě zapéct cca 30-40 min a můžete podávat. Při servírování můžete posypat ještě trochou parmazánu, pokud vám zbyl. Dobrou chuť

Od: Marie, 10.3.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 133 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
695.75 kcal
Protein
50.85 g
Sacharidy
z toho cukr
44.30 g
16.05 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.12 g
17.86 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama