Pomazánka z pečeného lilku

Výborná pomazánka, která má jen minimum tuku. Lilek je třeba nechat důkladně vyplakat pod solí, setřít a následně upéct. Ochutíte jej už při pečení, proto pomazánku stačí jen umixovat a promíchat s další zeleninou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Lilek nakrájíme podélně na silnější plátky. Důkladně osolíme z obou stran a necháme rozložené na prkénku.
2.
Přibližně po 15 minutách setřeme kuchyňskou utěrkou a posypeme z obou stran grilovacím kořením. Potřeme prolisovaným česnekem.
3.
Pečeme do změknutí, bez poklice. Necháme vychladnout.
4.
Rozmixujeme tyčovým mixérem s jogurtem.
5.
Promícháme s cibulkou a nakrájenými cherry rajčaty na drobné kousky.
6.
Dáme do lednice vychladit.

Od: Ráďa 78, 16.5.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
15 min vaření
2 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
23.95 kcal
Protein
1.03 g
Sacharidy
z toho cukr
2.88 g
2.97 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.28 g
0.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama