Marinovaný lilek se šťouchanými brambory

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a omyjeme. Dáme vařit v osolené vodě s kmínem.
2.
Mezitím si nakrájíme lilek tak, že odkrojíme krajní plátek se slupkou a potom lilek nakrájíme podélně na plátky široké asi 1,5 cm. Lehce je z obou stran osolíme a necháme cca 15 minut vypotit.
3.
Brambory scedíme a necháme chvilku vychladnout.
4.
Nakrájíme si pórek a pažitku najemno.
5.
Papírovou utěrkou plátky lilku osušíme a ostrým nožem do nich uděláme šikmé řezy.
6.
Rozpálíme nepřilnavou pánev a rozehřejeme v ní olej. Plátky lilku restujeme z obou stran lehce dozlatova.
7.
V malé mističce si připravíme marinádu tak, že smícháme sirup a tamari.
8.
Teď je čas se vrátit k bramborám, které rozmačkáme, zamícháme pórek a pažitku a v jiném kastrolu rozehřejeme máslo. Poté přidáme brambory a chvilku pečeme.
9.
Na konec mašlovačkou potřeme jednu stranu lilku a necháme ještě na mírném ohni dojít. Můžeme otočit a namašlovat i z druhé strany, ale pozor, omáčka má díky obsahu sirupu tendenci k připálení, proto lilek hlídejte – stačí jen, aby se lehce opekl a omáčka zkaramelizovala.
10.
Pak už jen servírujeme s další oblíbenou zeleninou.

Od: Liška, 1.2.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas:
Množství: 2 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 58 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,221.03 kcal
Protein
27.87 g
Sacharidy
z toho cukr
196.15 g
33.70 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
26.60 g
5.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama